Åsnen - en av södra Sveriges största sjöar

Ett sätt att göra semestern aktiv på är att hyra båt (med eller utan motor), kanot eller cykel. Båtarna är ungefär 4,3 meter långa och motorerna är el eller bensin 4 hp. Medtag gärna egen motor el eller bensindriven max 5 hp. Vi har cyklar för både små och stora samt även barnsadel. Vi har gjort en cykelkarta med förslag på olika utflyktsmål.

Till sjön finns det vägar från alla hus så att man kan köra bil eller promenera. Den vackra omgivningen med betande hästar och lövskog inbjuder dock till promenader.

Badmöjligheter

I Bosgård finns det möjlighet till ett enkelt bad. Det är endast 1-2 km (beroende på vilket hus man bor i) till en badplats med sandstrand, rutschkana och glasskiosk. Detta är ett riktigt långgrunt och fint bad. I Kärrasand har man även dans på helgerna och många andra aktiviteter

Vem längtar inte efter det lugn och ro som finns på sjön. Åsnen är en stor sjö med möjligheter att hitta egna vikar och smultronställen. Det är en upplevelse att få njuta av solens upp och nedgång och att känna solens kvällsvärme dröja sig kvar.