- Smålandstorpet med väderkvarn som granne

(max 5 personer)

Ett mysigt och modernt Smålandstorp med inslag av gammal atmosfär. Huset har två våningar samt en källare. På andra våningen finns det två sovrum med två sängar i vardera rum. På första våningen finns det toalett med dusch samt kök med diskmaskin, mikro, kyl och frys. I köket och på andra våningen liksom i trappan är takhöjden 2 meter. Husets storlek är 65 m².

Internet genom bredband ingår. Max hastighet 100/10 Mbit. I allrummet är soffgruppen placerad vid braskaminen. Parabol-TV (Astra) gör semestern extra angenäm. I allrummet finns den femte sovplatsen. I källaren finns det tvättmaskin. På framsidan en liten överbyggd veranda med sittbänkar.

 

Omgivning

Precis bredvid ligger en renoverad väderkvarn (därav namnet) från 1890-talet. Väderkvarnen är unik och ligger på sin ursprungliga plats. Huset ligger i ett naturskönt område med ängar och lövskog runt om.

Det stora huset Almen ligger bredvid med en väg som avdelar. Bredvid ligger också ett magasin där det finns möjlighet att förvara fiskeredskap och stövlar. Linden ligger endast 600 meter bort. Närheten mellan husen gör att flera familjer kan resa tillsammans men ändå bo separat.

Avståndet till Åsnen är cirka 300 meter. Det är möjligt att köra bil till sjön men vägen är vacker och inbjuder till promenad. Vägen går förbi öppna ängar där hästar betar och genom lövskog. Vid sjön finns två separata platser att tillgå. Man kan ta sig ett dopp i sjön. Här finns ett båthus, sittgrupper och gott om plats för båtar och kanoter. Dessa platser är gemensamma med Almen och Linden.

Det är cirka 1 km till ett långgrunt mycket fint bad med kiosk och lekplats.

Galleri